Στον κήπο με τον δερματολόγο!
Καλοκαιρινές δερματολογικές συμβουλές που τρώγονται
Το καλοκαίρι έχει φτάσει, παρά τις βροχούλες, τις δροσούλες, την άστατή του διάθεση. Μαζί με το καλοκαίρι έφτασε και η έντονη ηλιοφάνεια, οι εξορμήσεις στις παραλίες, τα μπάνια στη θάλασσα ή στην εξωτερική πισίνα, η υπερβολική έκθεση! Αυτή η έκθεση σε συνδυασμό με την έντονη εφίδρωση που είναι λογικό να συμβαίνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απολύτως ικανή να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα. Η ίδια η φύση όμως, προνοεί και για αυτό. Χαρίζει αυτήν ειδικά την εποχή, τροφές που βοηθούν το δέρμα να τραφεί, να προστατευτεί, να αναζωογονηθεί, να ξεδιψάσει και να παραμείνει υγιές. Να αποφύγει τα εγκαύματα και τις ρυτίδες, καθώς και τα περαιτέρω δερματικά προβλήματα.
Ο Δερματολόγος Αντώνιος Σαρακηνός μας προτρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά κατά την θερινή περίοδο και μας εξηγεί αναλυτικά τις ιδιότητες των καλοκαιρινών ζαρζαβατικών που ως δια μαγείας, αποτελούν ασπίδα φυσική για το δέρμα.
Καρπούζι
Επειδή κατά 90% αποτελείται από νερό, είναι φυσικό να έχει μια σπουδαία ιδιότητα. Προσφέρει ενυδάτωση. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Τέλος, είναι πλούσιο σε στοιχεία αντιοξειδωτικά που έχουν την ικανότητα να καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος.
Φράουλα
Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.
Ανανάς
Είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Ειδικότερα η βρομελίνη που περιέχει, καταπολεμά τα εγκαύματα από τον ήλιο (καθώς, έχει την δυνατότητα να καταστέλλει την φλεγμονή). Επιπλέον, λόγω των ενζύμων που περιέχει, προσφέρει βελούδινη υφή και λάμψη στο δέρμα.
Σταφύλι
Αποτελεί κατ’ εξοχήν αντιοξειδωτική τροφή. Επιπλέον οι κόκκινες και μώβ ποικιλίες σταφυλιών περιέχουν μεγάλες ποσότητες ανθοκυανινών, ουσιών που λειτουργούν ως ασπίδα της επιδερμίδας έναντι των ελευθέρων ριζών.
Καρότο
Περιέχει καροτενοειδή αντιοξειδωτικά (όπως το Β Καροτένιο), ουσίες που του προσδίδουν και το πορτοκαλί του χρώμα. Ουσίες που χαρίζουν όμορφο μαύρισμα, αλλά και ασφαλές, αφού διατηρούν το δέρμα νεανικό, αποτρέποντας τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες του ηλίου.
Αγγούρι
Έχει την ικανότητα να προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα. Τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα, όχι μόνο από την κατανάλωσή του ως τροφή, αλλά και από την επαφή του με το δέρμα ως μάσκα.
Ντομάτα
Περιέχει λυκοπένιο, το οποίο είναι ικανό να προσφέρει προστασία στα κύτταρα του δέρματος, αλλά και να απαλείψει σε κάποιο βαθμό τις λεπτές ρυτίδες, αφού παράγει κολαγόνο.
Καρύδα
Περιέχει κάλιο το οποίο τροφοδοτεί με ηλεκτρολύτες και βοηθάει επικουρικά την καλή κυκλοφορία του οξυγόνου και άλλων θρεπτικών ουσιών για το δέρμα.
Μπλε Βατόμουρο
Τελευταίο, αλλά όχι ταπεινό. Είναι το φρούτο με τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οπότε και τη γήρανση του δέρματος.
Καλέστε μας στο 210 80 10 466 για αναλυτική ενημέρωση.